Stäng

Översvämningar i Thailand

29 oktober 2011

Kraftiga regnfall fortsätter att orsaka stora översvämningar i norra, nordösta och centrala delarna i Thailand

Medan flygplatser som Bangkok’s Suvarnabhumi International Airport fortfarande är öppna för trafik rapporteras det om uppsöndrade vägar och tågspår, främst i områden norr om Bangkok. Resenärer i drabbade områden råds till extrem försiktighet och följa uppmaningarna från den lokala myndigheten. För att få reda på vilka områdaen som är drabbade samt  transportnätets påverkan, publiceras rapporter på Thai 24/7 Emergency Operations Centre.

Myndigheterna i Thailand arbetar hårt för att förhindra övesvämningar i cenrala Bangkok. Närliggande områden har drabbats då stora mängder med vatten kommer från norr och pressas ner mot havet. Det går inte att utesluta möjigheterna att spridning av floderna når dem centrala delarna av Bangkok och då har inverkan på dagsvattnet och elsystem.

Planerar du att resa till Thailand och har en hyrbilsbokning, hör med det lokala hyrbilsföretaget om dem är drabbade av övervämningarna. För mer väderrapporter, hör med Thai Meteorological Department  för daglig information och vädervarningar innan din avresa.

Från Svenska UD:

Avrådan från resor till Bangkok och andra delar av Thailand

Med anledning av situationen som råder i Bangkok och 26 provinser som följd av översvämningarna som drabbat landet,  avråder Utrikesdepartementet tillsvidare från icke nödvändiga resor till Bangkok och till nedan nämnda provinser i Thailand. Avrådan gäller inte transit på Suvarnabhumi  flygplats för vidare resa till andra destinationer i Thailand eller för internationella resmål.

Provinserna som omfattas är;
Norra Thailand:
Nakhom Sawan, Phichit, Phitsanulok, Sukhothai och Uthai Thani.

Nordöstra Thailand:
Khon Kaen, Ubon Ratchathani, Srisaket, Surin, Roi-et, Mahasarakham och Kalasin.

Centrala Thailand:
Ayutthaya, Saraburi, Suphan Buri, Ang Thong, Chai Nat, Lopburi, Nakhom Pathom, Nonthaburi, Samut Sakhon, Pathum Thani  and Singburi.

Östra Thailand:
Chacheongsao, Nakhon Nayok and Prachinburi.